4 mogelijke redenen waarom jij zou moeten veranderen van verzekeraar

Er zijn veel aanbieders van verzekeringen. Veel mensen die een verzekering afsluiten blijven vervolgens jarenlang bij de desbetreffende verzekeraar hangen. Maar dat kan heel vaak erg nadelig zijn! Je kunt flink wat geld besparen door van verzekeraar te wisselen. In dit artikel vind je mogelijke redenen waarom jij zou moeten veranderen van verzekeraar.

1. Je wilt een verzekering op maat

Geen enkel leven ziet er constant hetzelfde uit, ook dat van jou niet. Het is daarom heel verstandig om af en toe te kijken of je huidige verzekering nog wel aansluit bij jouw behoeften. Weegt de premie van de tandartsverzekering bijvoorbeeld nog wel op tegen de kosten die je jaarlijks maakt? Of hoe zit het met de vergoeding voor psychologische zorg? Maak je daar wel gebruik van? Jaarlijks worden de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen door bijna elke verzekeraar aangepast. Houd dit dus goed in de gaten!

2. Je wilt een lagere premie

Ook wanneer je wel tevreden bent over je huidige verzekering kan het de moeite waard zijn om op onderzoek uit te gaan. Mogelijk vind je namelijk een aanbieder die dezelfde dekking geeft voor een lagere premie. Er zijn veel meer verschillende verzekeraars dan mensen vaak denken. Dus de kans is groot dat er een aanbieder is die een voordeliger aanbod heeft dan je huidige verzekeraar.

3. Je bent ontevreden over je verzekeraar

Vergelijken is dus altijd een goed idee. Maar dat hoeft niet altijd gericht te zijn op prijs en kosten. Het kan heel goed zijn dat je niet tevreden bent over de service van je huidige verzekeraar. Misschien duurt het lang voordat je reactie krijgt op de declaraties die je hebt ingediend of duurt het heel lang voor je vragen beantwoord worden. Blijf dan niet hangen en stap over naar een verzekeraar waar je een beter gevoel bij hebt.

4. Je weet welke kosten je kunt verwachten

Er zijn genoeg mensen die een verzekering afsluiten voor het geval dat. ‘Mocht er iets misgaan, dan ben ik in ieder geval verzekerd’, is vaak de gedachte erachter. Maar dat is onnodig en duur. Er kan je altijd iets overkomen, en met een basispakket ben je dan al voor het grootste deel verzekerd. Laat je dus niet verleiden tot allerlei extra’s en kies een verzekeraar waarbij je alleen betaalt voor wat je écht nodig hebt.

Wees dus geen slapende klant van je huidige verzekeraar, maar doe regelmatig onderzoek naar de verzekeraar die het beste bij jouw situatie past!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *