Een autoverzekering voor uw nieuwe auto

Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht bent u verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren.  Dat u niet teveel maandelijkse kosten wilt betalen voor uw verzekering, ook wel premie genoemd begrijpen wij maar al te goed. Daarom bieden we samen met onze partner Komparu de vergelijkings tool aan voor autoverzekeringen.

U heeft al een autoverzekering?

Wanneer u al een autoverzekering heeft maar om wat voor reden dan ook wilt overstappen, bent u ook op Verzekeringgigant.com aan het juiste adres. Sluit gewoon uw nieuwe verzekering af en uw nieuwe verzekeraar regelt de overstap. Meestal is de looptijd van een autoverzekering 1 jaar, maar kijk dit goed na in de voorwaarden van uw huidige autoverzekeraar.

Welke autoverzekering?

Er zijn drie soorten autoverzekeringen waaruit u kunt kiezen als u op zoek bent naar een verzekering. De minimale verzekering die u verplicht bent om af te sluiten is de WA verzekering, dit wordt ook wel de basisverzekering genoemd. Daarnaast is er nog een WA + beperkt casco verzekering, deze is iets uitgebreider en u bent verzekerd voor meer risico’s. Dan is er ook nog de Allrisk verzekering, de meest uitgebreide verzekering, hiermee wordt in principe alles gedekt.