Bureaucratie in de verzekeringswereld

Je kent het wel.. heb je een keer met spoed iets nodig of wil je graag snel iets afhandelen, moet je eindeloos lang wachten op aangetekende brieven, interne overleggen etc. etc. Iets waar niemand van houdt en de meeste mensen ook niks van begrijpen. Waarom moet het allemaal zo moeilijk? Dat vroeg OHRA zich ook af en zij zijn nu dan ook een Paarse Krokodil campagne gestart met als boodschap

Anti onnodige bureaucratie!

De Paarse Krokodil staat symbool voor onnodige bureaucratie. Wellicht dat je de paarse krokodil nog kent uit de oude reclamespot van OHRA? Je weet wel, die ene waarbij de badmeester het paarse opblaaskrokodil van een meisje niet wilt teruggeven zonder daarbij alle ingevulde en ondertekende formulieren te hebben ontvangen. Waarom het woordje ‘onnodige’ hoor ik u denken. Omdat bureaucratie ook zorgt voor veiligheid en controle, wat binnen de verzekeringswereld niet te missen is. Toch is OHRA van mening dat er een scheiding moet liggen tussen bureaucratie en onnodige bureaucratie.

Hoe verzetten zij zich?

Allereerst verzet OHRA zich alleen al tegen de bureaucratie door het noemen van de zaak en daarbij de campagne op te zetten. Zo brengen zij het probleem onder de aandacht van de mensen. Daarnaast heeft OHRA nog een aantal zaken doorgevoerd ter bevordering van een lagere invloed van bureaucratie. Zo hebben zij inmiddels een hoop dingen gedigitaliseerd en geautomatiseerd binnen de gang van zaken bij de autoverzekering van Ohra.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de komst van een digitaal schadeformulier (EINDELIJK!)? Niet meer onhandig hoeven te doen met situatieschetsen etc. maar gewoon een foto maken via de app en deze direct doorsturen naar OHRA. OHRA handelt de hele situatie dan verder af.

Om de campagne nog verder onder de aandacht te brengen heeft OHRA informatie verschaft over de campagne en de oorsprong van het begrip de ‘Paarse Krokodil’ Zeker een aanrader om eens te bekijken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *