De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers

De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers

Als zzp’er ben je bezig met het draaiende houden van je eigen onderneming. Ben je ziek of krijg je te maken met een ongeval? Dan kom je in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een uitkering van de overheid. Dit houdt in dat je op een andere manier een financieel vangnet moet regelen. Wil je zzp’er worden of ben je al gestart? Dan is het verstandig om dit zelf te regelen door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af sluiten. Wij informeren je hier graag over.

Wat is het?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering komt in beeld op het moment dat je zelf niet meer kunt werken. Natuurlijk is het verstandig om zelf een eigen buffer op te bouwen, maar een goed alternatief is om gebruik te maken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op deze manier heb je toch een inkomen totdat je weer op eigen kracht inkomsten kunt genereren. Als zelfstandige ondernemer kom je namelijk meestal niet in aanmerking voor een uitkering van de overheid.

Regel een financieel vangnet

Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met ziekte waardoor je tijdelijk niet in staat bent om te werken. Dit betekent voor een zzp’er vaak dat ook de inkomsten stoppen. Tevens bestaat de mogelijkheid dat je te maken krijgt met een ongeval, ook hierbij is het fijn dat jij je geen zorgen hoeft te maken over je financiële situatie. Daarnaast zijn er ook andere situaties waardoor je tijdelijk niet kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat een vrouwelijke zzp’er door zwangerschap tijdelijk niet in staat is om te werken.

Let op de voorwaarden

Per verzekeraar bestaan er verschillende soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Let bijvoorbeeld goed op de uitkeringsduur waarvoor je verzekerd bent. Bij sommige verzekeraars kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tijdelijke uitkeringsduur waardoor de maandelijkse premie die je moet betalen ook een stuk lager is. Daarnaast heb je ook vaak te maken met verschillende eigenrisico perioden. Sommige verzekeraars stellen ook een grens op het gebied van de arbeidsongeschiktheidspercentage. Als voorwaarde kan dan bijvoorbeeld gelden dat je een uitkering krijgt vanaf 25% arbeidsongeschiktheid.

Maak een passende keuze

Om de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering te kiezen voor jouw persoonlijke situatie, is het relevant om in beeld te brengen wat je precies zoekt in een verzekering. Breng dit een beeld zodat je gemakkelijker een passende verzekering kunt vinden. Daarnaast is het ook verstandig om je budget in beeld te brengen. Zo weet je ook hoe hoog de maandelijkse premie mag zijn. Er zijn ook veel verzekeringsmaatschappijen die je na ziekte re-integratie begeleiding aanbieden zodat je ook weer zo snel mogelijk aan het werk kunt.

Aan de hand van deze informatie is het ook voor jou mogelijk om je als zzp’er goed te verzekeren voor het geval je toch te maken krijgt met onverwachte ziekte of een ongeval. Kies voor een verzekering die past bij je persoonlijke situatie zodat je kunt profiteren van alle voordelen indien dit nodig blijkt te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *