De Ethereum een digitale laatbloeier

De Ethereum een digitale laatbloeier

Sinds het begin van de 21ste eeuw zijn er steeds meer mensen die denken dat er digitale valuta moeten komen. Er begonnen mensen aan te werken en de eerste digitale munten werken ontwikkeld zoals de Bitcoin,  Ripple en de NEO. Maar pas een heel stuk later in 2013 kwam Ethereum met een eigen munt namelijk de Ether. Ethereum is een platform waarop interactie tussen mensen en systemen kan plaatsvinden. Het is een platform dat open source werkt en naar principes van Blockchain is ontwikkeld. De ontwikkelaars kunnen gemakkelijk applicaties maken doordat Ethereum gedecentraliseerd is. Voor veel mensen is dit daarom een goed platform om op te zitten, je hebt hier alles bij elkaar en je hoeft geen gebruik te maken van andere platformen. Een handig snufje wat Ethereum goed heeft toegepast zijn slimme contracten. Door middel van slimme contracten tussen mensen, is er geen derde partij meer nodig om de handelingen te handhaven. Dit zorgt ervoor dat de contracten sneller en soepeler verlopen. Het hele platform en de digitale munt staan voor constante vernieuwing, innovatie staat hoog in het vaandel.

De opkomst van Ethereum

In vergelijking met de andere digitale munten die in 2013 al op de markt waren, was Ethereum totaal anders. Het was een compleet platform waar een digitale munt onderdeel van was. De gedecentraliseerde opbouw zorgt ervoor dat er geen limieten en restricties aan zitten. Voor veel mensen die in de digitale wereld zitten is dit ideaal. Een andere verandering die aantrekkelijk was voor mensen is de open source broncode van Ethereum. Hierdoor is het project open voor iedereen, iedereen kan bijdragen aan de applicaties en het bouwen daarvan. Een innovatieve verandering voor 2013. Sinds 2013 groeit Ethereum snel, veel mensen stappen over naar het platform en zijn laaiend enthousiast. Dit komt voornamelijk door de slimme contracten die gemaakt kunnen worden tussen mensen en systemen.

De waarde van de Ether staat goed op dit moment en dat zorgt ervoor dat naast ontwikkelaars ook investeerders en handelaren steeds meer interesse gaan tonen in Ethereum. Het platform wordt steeds groter en zal ook blijven groeien. Het houden van coins en overboeken van ervan is eenvoudig en goed te doen voor iedereen. Ethereum is dus een platform dat geen grenzen trekt want iedereen is welkom voor het houden van munten maar ook voor het ontwikkelen van applicaties.

Ethereum wil de internetwereld weer vertrouwen geven

Een belangrijk punt volgens de ontwikkelaars van Ethereum is dat de digitale wereld weinig vertrouwen heeft. De digitale wereld met valuta en platformen komt veel negatief in het nieuws en heeft daar last van. Dit komt veelal ook door de anonimiteit die je hebt tijdens het handelen met digitale valuta. Ethereum wilde daar verandering in brengen en heeft daarom vertrouwen als één van de kerndoelen van het platform vastgesteld. Er konden voorheen veel handelingen plaats vinden die voor één van beide partijen niet oké waren. De partijen hadden geen contract of vastigheid achter de hand om de samenwerking tegen te gaan of te stoppen. Ethereum heeft daar op ingehaakt en heeft een belangrijke stap gezet, namelijk slimme contracten. Deze slimme contracten zorgen ervoor dat mensen met elkaar kunnen handelen en contracten kunnen afsluiten maar ook mensen met systemen. Dit zijn geprogrammeerde afspraken en slimme contracten, hierdoor is het niet nodig om een derde partij in te schakelen. Een contract kan dus eenvoudig en snel worden afgesloten. En zo is het een stuk veiliger en makkelijker om het vertrouwen op internet weer terug te krijgen. De partijen op het platform Ethereum vertrouwen elkaar door middel van de slimme contracten.

Het fluctueren van de Ether

Zoals bij iedere digitale en conventionele munt is het logisch dat de waarde van de Ether fluctueert. Het ene moment gaat de waarde omhoog, het volgende moment weer omlaag. Dit betekent dat je nooit zeker weet, wat de waarde van de Ether gaat doen. Een concurrent zoals Bitcoin heeft een maximaal aantal munten ingesteld, alleen dit is bij Ether niet het geval. Doordat er geen maximaal aantal Ethers is ingesteld, kunnen er zelf Ethers worden aangemaakt. Een maximum zorgt ervoor dat de munt niet heel veel kan fluctueren maar Ethers dus zelf. Ether is een digitale munt die heel erg kan fluctueren, wat soms in je voordeel en soms in je nadeel kan zijn. Dit betekent dat je altijd goed moet kijken, nog beter dan bij andere digitale munten, wat de waardes van de munt doen. De Ether heeft tevens een koersontwikkeling die niet te voorspellen is. Andere digitale munten hebben een koersontwikkeling die steeds beter te voorspellen is. De Ether is daardoor ook niet heel interessant om mee te beleggen. Maar de Ether is wel erg handig om verschillende overboekingen over de hele wereld razendsnel te laten gebeuren.

Veiligheid is belangrijk voor Ethereum

Ethereum geeft zelf al aan dat vertrouwen en veiligheid erg belangrijk is voor het platform. Ze willen dat mensen zich veilig voelen en zich geen zorgen hoeven te maken. Daarom zijn er verschillende belangrijke veiligheidsmaatregelen die ze hebben genomen zoals de slimme contracten. Je kunt niet inloggen zonder sterk wachtwoord en alle slimme contracten moeten getekend worden voordat er aan een project begonnen wordt. Dit doet men om de veiligheid van de ontwikkelaars en handelaars op hun platform te waarborgen.

Daarnaast is een groot deel natuurlijk ook eigen verantwoordelijkheid. Je kunt zelf een sterk wachtwoord aanmaken en het wachtwoord regelmatig veranderen. Zo ben je minder vatbaar voor hackers en andere internet criminelen. Een sterk wachtwoord dient geen persoonlijke gegevens te bevatten maar willekeurige volgorde van cijfers, letters en tekens. Daarnaast hebben veel platformen de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te voeren. Dit betekent dat jouw mobiele telefoon als een tweede verificatie functioneert tijdens het inloggen. Je kunt niet inloggen zonder de code van jouw mobiele telefoon in te voeren. Ook hierdoor is het lastiger voor hackers en internet criminelen om jouw account met Ethers in te komen en problemen te veroorzaken.

Wil je meer weten over Ethereum of andere digitale valuta? Kijk dan op Bitvavo.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *