De voordelen van een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan een enorme uitkomst zijn wanneer er omstandigheden zijn waardoor u een vakantie moet annuleren. Het is daarom ook altijd aan te raden om er een aan te schaffen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Er zijn vele aanbieders van annuleringsverzekeringen, maar hier bent u aan het goede adres voor de goedkoopste verzekering. Hier vindt u alle verzekeringsmaatschappijen en hun aanbod aan annuleringsverzekeringen. Zo maakt u altijd de juiste keus.

Het gebruik van een annuleringsverzekering

Waar kunt u een annuleringsverzekering voor inzetten? Het is niet zo dat u in alle gevallen gebruik kunt maken van een annuleringsverzekering. Wanneer er sprake is van het overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad, is de reis gemakkelijk te annuleren. Bij familieleden in de eerste graad gaat het om partners, kinderen, ouders schoonzoons- of dochters. Onder tweedegraads familieleden vallen opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers en stiefbroers- en zussen. Daarnaast zijn er nog vele andere situaties waarbij de annuleringsverzekering voor ingeschakeld kan worden.

Kort- en doorlopende verzekeringen

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering heeft u keuze uit twee opties: een doorlopende- of een kortlopende annuleringsverzekering. Een kortlopende verzekering houdt in dat het voor één reis geldt. Dit is vooral een voordeel wanneer u één keer op vakantie gaat, zodat u voor en tijdens de reis goed verzekerd bent. Wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende verzekering aan te raden. Dit is uiteindelijk ook veel goedkoper dan het telkens aanschaffen van korte annuleringsverzekeringen.

De belangrijkste voordelen van een annuleringsverzekering

Wanneer u een annuleringsverzekering aanschaft, heeft u het recht om een reis voortijdig te annuleren. Zo krijgt de verzekerde de kosten van tickets en accommodatie terug. Wanneer het vliegtuig ernstige vertraging heeft (vanaf 8 uur vertraging) heeft u met een annuleringsverzekering de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen. Bent u op vakantie en moet u onverwachts terug vanwege ziekte van een familielid of door een ongeval? De niet-gebruikte vakantiedagen worden via de annuleringsverzekering vergoed. Let bij het kiezen van een verzekeraar goed op het maximale bedrag dat wordt vergoed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dit bedrag verschilt namelijk per verzekeringsmaatschappij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *