Autoverzekeringen vergelijken

Een autoverzekering kiezen

Dekking

Bij het kiezen van een autoverzekering moet je goed kijken naar de juiste dekking. Want hoe weet je nou wat de beste dekking is voor jou auto? Je kunt kiezen uit WA, WA+ of Allriskdekking. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-dekking te nemen. Heb je een nieuwe auto gekocht of is die pas paar maanden oud dat adviseren we op Allrisk verzekerd te zijn. Auto’s die 5 en 9 jaar oud zijn die worden vaak WA+ verzekerd en ouder WA. Wat dekt nou precies WA, WA+ en Allrisk lees het hier:

  • WA: deze dekt de schade die je aanbrengt aan andere.
  • WA+: deze dekt schade die je aanbrengt aan andere maar ook aan je eigen auto. Maar ook schade die je niet veroorzaakt hebt zoals: diefstal, storm, brandschade en ruitbreuk.
  • Allrisk: bij deze dekking is eigenlijk alle schade gedekt. Naast schade aan anderen en schade buiten jouw schuld is ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt.

Polisvoorwaarden

Als je de dekking hebt gekozen check vervolgens de polisvoorwaarden. Want autoverzekeringen kunnen groot met elkaar verschillen. Het is goed om daarom de polisvoorwaarden door te lezen om goed op de hoogte te zijn van je no-claimkorting. Zo kan je kijken hoe hoog je no-claimkorting is na een jaar schadevrij rijden.

Schade

Mocht je schade hebben en het is een kleine schade? Betaal deze zelf uit je zak want anders kan je dalen met je bonus. Want hoe minder schade je hebt gehad hoe meer korting je krijgt. Als je schade hebt en je betaald dit zelf als het een kleine schade is dan stijgt je premie ook niet en anders wel.

Auto kopen

Een auto kopen kan je met je eigengeld doen zonder dat je daarbij een lening hoeft te nemen. Auto’s zijn vrij duur, sommige mensen kunnen dit niet betalen maar hebben we een auto nodig dus zou je een lening moeten nemen. Bekijk hier de goedkoopste autolening.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *