Een nieuwe verzekeraar uitzoeken? 4 tips waar je op moet letten!

Een nieuwe verzekeraar uitzoeken? 4 tips waar je op moet letten!

Elk jaar heb je de mogelijkheid om van verzekeraar te wisselen. Het is nog redelijk vroeg om hier een keuze in te gaan maken maar je kan je er alvast mee bezig houden. Bij het kiezen van een verzekeringsmaatschappij zijn er een aantal belangrijke zaken waar je naar moet kijken. Onderstaand een kleine opsomming van een aantal van deze zaken:

Zet jouw wensen op een rijtje.

Voordat je een zorgverzekeraar gaat kiezen is het belangrijk om al je wensen op een rijtje te hebben. Wat voor soort verzekering wil je? Wil je al je verzekeringen bij één verzekeraarsmaatschappij hebben? Hoe goed wil je verzekerd zijn? Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn om alvorens je een verzekeraar uit gaat zoeken te beslissen. Stel: je wilt bijvoorbeeld een Arbeidsongeschiktheidsverzekering, een glasverzekering én een goede zorgverzekering. Dit zijn drie compleet verschillende verzekeringen. Het kan zo zijn dat het ene bureau wel al deze verkeringen aanbied en het andere bureau er slechts één of twee. Als je dus alles gebundeld wilt hebben bij één partij dan is het handig om dit alvorens te beslissen.

Kijk en vergelijk.

Als je eenmaal beslist hebt welke verzekeringen je af wilt sluiten dan is het tijd om te gaan kijken welke aanbieders er zijn. Een zorgverzekering bij de ene partij kan bijvoorbeeld ruim 50 euro schelen met een andere partij. De ene verzekeraar is bijvoorbeeld gespecialiseerd in autoverzekeringen, caravanverzekeringen etc. en biedt daarnaast zorgverzekeringen aan als opvulling en de andere verzekeraar is juist weer gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen zoals brandverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Kijk naar de recensies

Recensies zijn tegenwoordig overal te vinden. Negatieve, maar ook steeds meer positieve reacties en ervaringen van klanten/ex-klanten. Wat vind jij belangrijk bij de service van een verzekeraar? Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een afhandeling via een mobiele app of wil je alles via een website kunnen afhandelen? Hoe is de klantenservice van een verzekeraar en denkt de partij met je mee? Dit zijn zaken die makkelijk terug te lezen zijn in reviews.

Kijk niet naar de grootte van een verzekeraar

Men neigt al snel te kijken naar de grootte van een verzekeraar. En dat is logisch want als er veel mensen bij een verzekeraar zitten dan straalt dit vertrouwen uit. Echter kan het zijn dat de grootte partijen de klant soms uit het oog verliezen en enkel naar de cijfertjes kijken. Vind jij persoonlijke benadering erg belangrijk? Dan is een kleinere verzekeraar zeker geen slechte optie! Een kleinere partij heeft vaak intensiever contact met zijn klanten en weet beter wat er speelt onder deze klanten. Bij ontevredenheid zal er dan ook sneller gekeken worden hoe dit opgelost kan worden.

Ondanks dat het nog even duurt voordat je weer kan overstappen van verzekeraar is het zeker verstandig om al eens goed na te denken over het volgende jaar. Een andere partij zoeken kan namelijk flink in kosten besparen. Tip: bekijk eens de website van Verzekeringsmaatschappij Cheapp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *