Haal het maximale uit uw zorgverzekering

Uw zorgverzekering is een van de duurste verzekeringen die u verplicht moet hebben. U mag van de Nederlandse wet namelijk niet onverzekerd zijn voor ziektekosten. Daarom hebben wij voor u een aantal tips samengesteld zodat u het maximale uit uw verzekering kunt halen.

3 tips in uw voordeel

U kunt maar in 1 periode van het jaar overstappen van zorgverzekeraar, daar kunt u het meeste besparen. Want prijzen van zorgverzekeringen wisselen sterk per jaar. U kunt daarom het beste zorgverzekeringen vergelijken tussen 12 november en 31 december. Door het jaar heen kunt u van deze voordelen ook gebruik maken.
1. Weet waarvoor u verzekerd bent. Heeft u een bril of lenzen, verschillende aanvullende verzekeringen bieden hier dekking voor. Zorg er dan zeker voor dat u uw declaraties goed indient en weet of deze hulpmiddelen in uw verzekering gedekt zijn. Kijk goed naar de voorwaarde zodat u geen dekking misloopt.
2. Elk bonnetje telt. Bij elke zorgverzekering zit eigen risico. Voor het jaar 2018 betekent dat, dat u alle zorg die u afneemt en die valt onder de basisverzekering tot aan 385 euro zelf moet betalen. Daarna zal uw zorgverzekering de kosten overnemen. Het is daarom belangrijk elke declaratie die u heeft door te geven, zodat uw zorgverzekeraar alle kosten meeneemt. Het zou jammer zijn als u geld misloopt doordat u niet alle kosten heeft gedeclareerd.
3. Bouwt u korting op? Verschillende zorgverzekeraars werken samen met tussenpartijen die kortingen bieden. Soms betekent dat, dat u om deze korting moet vragen om hem te krijgen. Ze worden dan voor u apart gezet en u kunt deze vrij uitkeren. Het is wel belangrijk dat u dat ook doet, zodat u geen verborgen potjes bij deze partijen heeft staan. Deze constructie wordt vaak aangeboden door open collectieven en bonden waarbij u collectief korting krijgt op de basisverzekering.

Tips voor het overstapseizoen

Overweegt u van zorgverzekeraar te wisselen, zorg er dan voor dat u goed op de hoogte bent van de zorgkosten die u heeft. Vaak kunt u deze terugvinden in de mijn omgeving van uw zorgverzekeraar. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel u betaalt, Zo kunt u het beste een vergelijk maken en ontdekken of een andere verzekeraar u meer waar voor u geld biedt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *