Recht hebben of recht krijgen

Voorkomen is beter dan genezen. Die wijsheid geldt nog steeds, toch is de kans dat je als particulier verzeilt raak in een conflictsituatie altijd aanwezig. Vaak hoef je daar zelf geen aanleiding voor te geven, maar ben je afhankelijk van de welwillendheid van de ander om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een keuken waarbij later mankementen aan het licht komen, een bankstel wat kwalitatief te wensen over laat of een wasmachine die je kleding heeft beschadigd. In dat soort gevallen is het niet eenvoudig om je recht te halen, laat staan om dat ook te krijgen. In veel gevallen kan een rechtsbijstandsverzekering een ware uitkomst zijn.

Conflicten eenvoudig oplossen indien mogelijk

Een conflict met een leverancier kan vaak onderling goed worden opgelost, in sommige gevallen is het noodzakelijk om je bij te laten staan door een jurist. Met name als de tegenpartij elke vorm van verantwoordelijkheid weigert te erkennen is de gang naar de rechter een laatste redmiddel. Veel mensen zien een dergelijke situatie met lede ogen aan en zitten niet te wachten op extra kosten als de uitkomst ongewis is. Met een goede rechtsbijstandverzekering van DAS voorkom je onnodige hoge kosten en ben je verzekerd van de juiste juridische ondersteuning. Dat geldt niet alleen voor conflicten met een leverancier, ook bij andere zaken zoals ontslag bewijst een goede rechtsbijstandsverzekering zijn waarde. Een dergelijke verzekering beperkt niet alleen de juridische kosten bij een conflict, het werkt ook drempelverlagend. Je hoeft je namelijk niet langer af te vragen of je de advocaatkosten wel kunt betalen, deze zijn in veel gevallen namelijk gedekt door de rechtsbijstandsverzekering.

De rechtsbijstandverzekering van DAS: hoge kosten voorkomen

De kosten voor een advocaat om je bij te staan in een juridisch proces kunnen vaak hoog oplopen. Met een gemiddeld uurtarief van 175,- euro ben je al snel een klein vermogen kwijt. Daarbij komen vaak nog aanvullende kosten zoals het griffierecht. Een DAS Rechtsbijstandsverzekering voorkomt dat je zelf die kosten moet dragen. Als je die kosten vervolgens wegzet tegenover de lage premie voor de verzekering dan snap je waarom een rechtsbijstandsverzekering in verhouding goedkoop is. Niet voor niks hebben de gezamenlijk verzekeraars in 2017 maar liefst 400.000 zaken behandeld. Daarmee is het nut van een dergelijke verzekering al lang bewezen. Zonder een goede rechtsbijstandsverzekering zou het minder eenvoudig zijn om je recht te halen, terwijl je daar in veel gevallen wel recht op hebt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *