Waarom jij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt

Waarom jij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt

Er kan altijd schade ontstaan door iets wat u of een van uw werknemers doet. Bijvoorbeeld als u spullen van uw opdrachtgever beschadigt. U bent aansprakelijk voor deze schade. En dat kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk altijd goed te inventariseren welke risico’s u loopt.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel elke ondernemer kiest ervoor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven  af te sluiten. Schade die u veroorzaakt terwijl u aan het werk bent, is namelijk niet verzekerd met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. En die schades kunnen soms erg hoog oplopen. Bovendien is de schade die uw personeel veroorzaakt ook verzekerd.

Wat dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Er kan schade ontstaan aan spullen van anderen, dit noemt men materiële schade. Ook kan er schade ontstaan aan andere personen. Dit noemt men letselschade. Een voorbeeld van materiële schade is de laptop die u bij uw klant per ongeluk omstoot en kapot valt op de vloer. Uw werknemer kan tijdens het werk van een ladder vallen en zijn been breken. Dit is letselschade.

Wat dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet?

Ook zijn er een aantal zaken die niet worden gedekt binnen de aansprakelijkheidsverzekering. Dit is bijvoorbeeld contractuele aansprakelijkheid. Ook zijn beroepsfouten niet verzekerd. Bij beroepsfouten gaat het om het geven van verkeerde adviezen die leiden tot financiële schade voor uw klant. U kunt hiervoor wel een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. En schade door motorrijtuigen of luchtvaartuigen, deze zaken vallen onder een andere verzekering. U kunt in de voorwaarden lezen waarvoor u niet verzekerd bent. Ook kunt u dit bespreken met uw assurantieadviseur.

Wat zijn de kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn per bedrijf verschillend. Daarom moet je een offerte aanvragen, daarna wordt er door een financieel adviseur contact opgenomen. Samen wordt er gekeken naar onderdelen die binnen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt moeten worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *