Wat voor soort leningen zijn er?

Heb je er ooit bij stil gestaan dat die nieuwe smartphone die je bij je abonnement krijgt in feite een lening is? Die lening betaal je af met de maandtermijn voor je abonnement. Een smartphone is overigens niet het enigste wat je met behulp van een financiering kunt aanschaffen. Een nieuwe computer of een nieuwe magnetron of combi-oven kun je net zo makkelijk financieren. Je daarvoor nog geeneens naar je eigen bank te gaan. Veel winkels bieden een financieringsservice aan waarbij je vaak al binnen 15 minuten weet of de aanvraag akkoord is. Er zijn echter meer financieringsvormen die ideaal zijn voor de aanschaf van goederen.

Minilening

Iedereen kent het probleem: op het einde van je salaris hou je nog altijd een stukje maand over. Een minilening kan dan een uitkomst zijn. Het gaat dan juist om kleine bedragen, meestal vanaf 100 euro tot maximaal 750 euro. Het voordeel is dat je vrij snel geld lenen kan, meestal binnen een dag over de gevraagde lening kunt beschikken. Een minilening kent altijd een korte looptijd, vaak is dat maximaal 4 weken. Heb je een goed en correct betalingsgedrag dan kan je bij een volgende aanvraag in aanmerking komen voor een hoger leenbedrag.

Doorlopende lening / Persoonlijke lening

In veel gevallen kun je ook overwegen om een groter bedrag te lenen dan wat mogelijk is bij een minilening. Dit is handig als het om de aanschaf van een auto of een (dure) reparatie gaat. Het voordeel is niet alleen de hogere leenlimiet, je kan ook uitgaan van een langere looptijd. In sommige gevallen kan dat zelfs oplopen tot 120 maanden. Daarom is het handig om geld lenen vergelijken op bijvoorbeeld geld.nl Dat kan ideaal zijn omdat een langere looptijd ook vaak een langere maandtermijn betekent. Om die manier merk je eigenlijk niet dat je een lening hebt, een dergelijk lage maandtermijn kan je namelijk altijd betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *