Zorgverzekering in 2019 weer duurder

Uit onderzoek van o.a. vastelastenhulp.nl is gebleken dat de vaste lasten in 2019 flink zullen toenemen. Meer dan €700 voor een gezin en €450 voor een alleenstaande. Dat zijn forse bedragen. Als je gaat kijken waar deze stijging vandaan komt heeft dat voornamelijk te maken met de volgende aspecten:

  1. De verandering in de energiebelasting (gas en stroom).
  2. De veranderende BTW tarieven van 6% naar 9%.
  3. Een premie-toename van de ziektekostenverzekering.

Besparen kan eenvoudig

Om die hogere vaste lasten in 2019 op te kunnen vangen is het belangrijk dat je inzicht krijg in je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Zo kun je bijvoorbeeld een huishoudboekje gaan gebruiken om overzicht te scheppen. Veel mensen kunnen door over te stappen van energie, zorg of andere verzekeringen honderden euro’s per jaar besparen. Of wat te denken van het opzeggen van overtollige abonnement en het bewuster inkopen van de wekelijkse boodschappen? Dit is niet moeilijk. Bekijk het voorbeeld hieronder:

Kies goedkope zorg via zorgverzekeringcentrum.nl

Elke maand betaald de gemiddelde Nederlander tussen de €100 en €170 per maand aan zorg. Dat is nogal een bedrag. Weet jij eigenlijk wel waarvoor je wel en niet verzekerd bent? Heb jij aanvullende dekkingen? Maak je overal gebruik van? Via https://www.zorgverzekeringcentrum.nl kun je eenvoudig een berekening maken van de beste zorgverzekering voor jouw situatie. Je vult alle gegevens in, laat het systeem een calculatie maken van alle zorgpolissen en bijgehorende kosten, en kiest uiteindelijke de meest voordelige zorgverzekering van 2019. Dat kan je het beste doen voor 1 januari (dit in verband met het overstapseizoen voor de zorgpolissen).

Aanvullende verzekeringen

Veel mensen sluiten aanvullende verzekeringen voor de zorg af. Deze aanvullende pakketten zijn vaak prijzig en doorgaans maakt niet iedereen hier gebruik van. Er zijn verzekeraars zoals FBTO waarbij je modules aan en uit kunt zetten. Weet jij alles al over de Naturapolis, Restitutiepolis de Eigen bijdrage (Eigen risico), actuele tandartsverzekeringen of zorg in het buitenland? Meer informatie over de zorgtoeslag kun je vinden via de overheid.

Populaire extra verzekeringen
Er zijn een aantal pakketten voor zorg die door een groot aantal mensen in Nederland wordt gekozen. Hieronder hebben we een overzicht van deze zorg-aanvullingen geplaatst:

  • Fysiotherapie
  • Zwangerschap en geboorte
  • Brillen en lenzen
  • Tandarts
  • Preventief medisch onderzoek
  • Luxeverpleging0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *